Večery s Cykloturistikou

Šest cestovatelů u vás v obýváku

Od 20. do 28. listopadu budete moci každý všední den kromě středy usednout ke svému počítači a v teple a pohodlí domova se můžete zúčastnit třetího ročníku online festivalu Cyklopromítačka aneb Večery s Cykloturistikou. Stačí si na našem e-shopu zakoupit vstupenku a následně kliknout na odkaz, který vám zašleme. Není třeba nic instalovat. Podařilo se nám získat znovu kvalitní přednášející. Cyklus přednášek se koná také na podporu časopisu a jeho větší věhlas nejen mezi předplatiteli časopisu. Prosím řekněte o něm svým známým. Všechny přednášky můžete shlédnout online na platformě Zoom, nebo následně ze záznamu na YouTube. Pro všechny, kdo si zaplatí online přednášku, je záznam zdarma (ten je možné zakoupit i po konání přednášky samostatně). Link na přednášku pošleme nejpozději 15 minut před projekcí. Výtěžek z přednášky Pavla Kadlíčka bude celý věnován na nadaci Kola Dětem.

Vstupenky na přednášky k dispozici zde

Online promítat budou tito cestovatelé


20.11. pondělí od 20 hodin

Slávka Chrpová

Madagaskar Dvě baby mezi baobaby


Dvě ženy, vazahy, tak domorodci říkají bělochům, a ještě k tomu na kole, to se opravdu na Madagaskaru nevidí příliš často, či to bude vedle lemurů, fos (malá endemitská šelma) a baobabů ojedinělý druh. Zkušenosti a postřehy dvou žen, které projely na kole centrální a západní část tohoto jedinečného a přátelského ostrova.

 


21. 11. úterý od 20 hodin

Jaroslav Lhota, CK Adventura

Gruzie-Svanetie


O úžasné cyklistice v monumentální krajině s výhledy na kvetoucí louky a nebetyčné štíty korunované běloskvoucími ledovci, o zážitku z unikátních svanských vesnic ježících se středověkými obrannými věžemi, které nemají ve světě obdoby, přijde vyprávět Jaroslav Lhota. Tento kraj je jeho zamilovaný a společně s klienty CK Adventura byl v této oblasti již pětkrát.


23.11. čtvrtek od 20 hodin

Pavel Kadlíček

Ty nej historky z cest Pavla Kadlíčka


Měl to být původně jen jeden krátký výlet na kole. Ale ten výlet trvá s přestávkami již dvacet let. Pavel Kadlíček vás v ojedinělém povídání provede svými zážitky z cest na kole po různých kontinentech a zároveň se pokusí osvětlit, proč je ochoten si dobrovolně ordinovat cestovatelské nepohodlí.


24.11. pátek od 20 hodin

Markéta Zigáčková

Východní Balkán na kole s dětmi


Děti Markéty a Luďka Zigáčkových už dávno vědí, že když k moři, tak se k němu musí dojet na kole. Prázdninové cykloputování rodiny s dětmi ve věku 12 a 14 let z Bělehradu do Bukurešti přes hory a doly, mělo ale mnohem víc zajímavějších cílů než jen vykoupání v Černém moři. Srbsko, Bulharsko a Rumunsko. 40 dnů na kole, 2830 km, 30 tisíc nastoupaných metrů.


27.11. pondělí od 20 hodin

Ivo Janeček

Cesta do Athén


Od domu k domu, tedy z Třebihoště u Dvora Králové do Atén a zpět takový je styl jízdy Ivo Janečka, který za 28 dní navštívil 11 států, 9 hlavních měst a přejel přes 13 hraničních přechodů. Poslední jízda byla pro něho rekordní, když ujel přes noc 470 km. Stejně jak je schopný „lámat“ rekordy v počtu kilometrů, tak je přeborníkem i v počtu zážitků.


28.11. úterý

Iva Frühaufová a Zdeněk Zeman

Furt pryč do Indie a Srí Lanky


Jaká všechna opatření a trable museli cestovatelé, kteří si říkají Furt pryč, přestát během lockdownových opatření v různých státech, kdy se vydali na svou životní cestu? V době covidové, kdy většina cestovatelů seděla doma „za pecí“… Jaké zážitky a překvapení na ně čekali v Indii a Srí Lance?